SLOVAKIA OPEN 2013

20.05.2013 05:35

 

 

Slovakia open 2013

V sobotu brzy ráno vyrazila  reprezentace českého tradičního karate DSC00953.JPG(Academy of budo) na mezinárodní pohár do Bratislavy. Výběr tvořilo 14 sportovců, kteří trénují v oddílech ZŠ Wolkerova Havlíčkův Brod, ZŠ Ledeč nad Sázavou a ZŠ Dolní Kralovice. Turnaje se zúčastnilo téměř 300 závodníků ze Slovenska, Polska, Itálie, Japonska a Česka. 

Dopoledne se soutěžilo v kata (sestavách). V kategorii kata mladších žaček si naše děvčata vedla naprosto úžasně P. Mináčová excelovala disciplíně shotokan kde získala zlato. Ve stejné disciplíně získala N. Šafranová stříbro a následně přidala stříbro v disciplíně open (bez rozdílu stylu), kde nestačila pouze na úřadující Slovenskou šampionku. Ve starších žačkách v disciplíně shotokan A. Kučová zajistila bronzovou medaili. Mezi žáky v disciplíně shotokan obsadil první místo J. Kořínek a druhé P. Pelech s velkým náskokem před ostatními závodníky. Mezi muži nestačil L. Havel pouze na reprezentanty z Itálie a skončil  na třetím místě. V kategorii žen si zlato vybojovala M. Čtrvtníková a stříbro získala  J. Kovaříková.

Odpoledne bylo ve znamení kumite (zápasů). Mezi žačkami si nejlépe vedla L. Čechová, která až ve finále podlehla reprezentantce Polska, stejná závodnice v semifinále vyřadila i další naši závodnici R.  Kujovou, která si v souboji o třetí místo počínala naprosto sveréně a zaslouženě získala bronz.  Následně ještě kumite družstvo (Kučová, Kujová, Čechová) získalo stříbro, když až v prodloužení podlehlo výběru Slovenska. Mezi ženami výborně závodila J. Kovaříková a dosáhla na druhou příčku. V kategorii mužů zabodoval D. Jelínek, když až v semifinále podlehl Italovi a získal tak bronzovou medaili.

Pochvala ale patří všem závodníkům a trenérům, kteří se zúčastnily příprav a turnaje. Speciální poděkování patří ZŠ Ledeč nad Sázavou, ZŠ Wolkerova Havlíčkův Brod a ZŠ Dolní Kralovice za podporu oddílů karate.