LEDEČSKÝ POHÁR 25.6.2011

21.07.2011 20:23

Poslední červnovou sobotu se konal již 6. ročník Ledečského poháru v karate, který pořádal oddíl naší základní školy. I přes pozdní termín závodů, kdy už jsou některé děti (i dospělí) na dovolených nebo duchem na prázdninách, si cestu do tělocvičny našlo přes sto závodníků z dvaceti oddílů. Kromě západních Čech byly zastoupeny všechny kraje republiky, a tak se naše město stalo tak jako loni dějištěm největšího turnaje v karate na Vysočině v tomto roce.

  Zápasy probíhaly na dvou bojištích zároveň. Kvalita účastníků byla zas o něco vyšší než v minulých letech, a tak se obhajoba trofeje pro nejlepší oddíl zdála být téměř nemožnou. Kromě silné konkurence jsme se museli vypořádat s velkou absencí našich klíčových závodníků. Úvod turnaje nám vyšel na výbornou a v nižších věkových kategoriích jsme dominovali: N. Šafranová zlato (2x), J. Synecký zlato,  Soto stříbro, M. Ausficírová a E. Kotoučová stříbro + bronz (obě).  Ve starších žácích pak pouze V. Kučera vybojoval bronz. Pak jsme ještě v týmech žáků získaly 2x stříbro a bronz. Kategorie nad 13 let jsme tentokrát vůbec neobsadili. A tak o konečném pořadí rozhodly až zápasy dospělých, kde se představila i trojice domácích trenérů: M. Čtvrtníková zlato, J. Kovaříková stříbro + bronz a L. Havel bronz.

   V závěrečném součtu jsme o bod předstihli druhou Bystřici pod Hostýnem a třetí Neratovice. N.Šafranová si ještě odnesla trofej pro 2. nejlepšího závodníka turnaje, když ke dvěma zlatým přidala ještě stříbro a bronz ze soutěže družstev.

   Poděkování patří městu Ledeč nad Sázavou za finanční podporu této akce. A všem zdravotníkům, rozhodčím a pořadatelům, kteří věnovali svůj volný čas, aby pomohli zdárnému průběhu akce.