KARATISTÉ BODOVALI V BRNĚ

01.12.2013 12:59

 

 

 Neděli 10. listopadu vyrazila výprava Ledečského oddílu ZŠ v karate na POHÁR BRNĚNSKÉHO DRAKA, který se konal Brně-Žebětíně. Turnaje se zúčastnilo přes 80 závodníků, převážně z Brna. Náš oddíl reprezentovalo 9 závodníků.

 Závody byly zahájeny netradičně kategorií dospělých. Mezi muži nastoupil L. Havel a podařilo se mu získat bronzovou medaili v kata a následně i v kumite. Mezi ženami jsme měli hned dvojité zastoupení. V kata se více dařilo M. Čtvrtníkové, která získala stříbro, J. Kovaříková byla bronzová. V Kumite si to naše děvčata nakonec rozdala o zlato. Tentokrát byla úspěšnější J. Kovaříková a získala zlato. M. Čtvrtníková skončila druhá. Následovala kategorie mladších žaček v které se představila T. Časarová. V kata až ve finále podlehla domácí závodnici 3:2 a získala stříbro. V kumite nepoznala porážku a zaslouženě získala zlato. Mezi nejmladšími žáky přes dobrý start bohužel v závěru A. Nečil zaváhal a skončil na čtvrtém místě. V kata starších žáků exceloval J. Kořínek, parádními výkony vyhrál všechny zápasy jednoznačně 5:0 a zaslouženě získal zlato. V kumite jsme měli výborně nakročeno na více medailí. Bohužel J. Kořínek byl pro nepřiměřenou tvrdost diskvalifikován, následně L. Nečilovi chybělo k postupu do finále jen trochu víc štěstí a nakonec skončil čtvrtý. A tak jedinou medaili v kumite vybojoval P. Pelůch. Posledním naším želízkem v ohni byla A. Kučová v kategorii starších žaček. V kata se jí podařilo v prvním kole vyřadit hlavní favoritku, ale ve finále trochu zaváhala a tak získala „pouze“ stříbro. V kumite byla naprosto nekompromisní a všechny zápasy ukončila ještě před časovým limitem a po zásluze získala zlato. Po ukončení všech kategorií došlo na sčítání medailí. Náš oddíl skončil na krásném třetím místě.

 Tyto závody pro nás byli velice úspěšné. Všichni zúčastnění předvedli velice dobré výkony a získali cenné zkušenosti do dalších turnajů. Poděkování patří nejen závodníkům, ale také ZŠ Ledeč nad Sázavou, trenérům a rodičům dětí za podporu.