Hausnerův pohár Brno a Národní pohár Praha

18.05.2013 19:49

 

KARATISTÉ OVLÁDLI BRNO I PRAHU

Prvním turnajem v letošním roce se uskutečnil 26. ledna v Brně. Tohoto závodu se účastní karatisté z Ledče pravidelně již několik sezon.  Letos na turnaji startovalo přes sto padesát závodníků převážně z moravských oddílů.  Našich 13 závodníků, ale do turnaje vstoupilo bez přehnaného respektu a již od prvních kategorií bylo vidět, že jsme dobře připraveni a rozhodně budeme bojovat o trofej pro nejlepší oddíl turnaje.  A naše výsledky?

Mladší žáci: P. Pelúch – zlato kata i kumite,  Soto – stříbro kumite, N. Šafranová – zlato kata, M. Ausficírová – bronz kata,

Starší žáci: J. Kořínek zlato – kata i kumite, N. Říhová – bronz kata

Junioři: A. Boháčová – stříbro kata

Senioři: L. Havel – zlato kata i kumite, J. Kovaříková – zlato kumite a stříbro kata, M. Čtvrtníková – zlato kata

Kořínek, Pelúch, Soto – zlato kata tým a Šafranová, Ausficírová, Mináčová – bronz kata tým

Tyto výsledky zajistili našemu oddílu i velice prestižní trofej pro nejlepší oddíl turnaje.

Po tomto úspěchu, ale nepřišel žádný odpočinek. Příprava musela pokračovat, protože už 9. února jsme nastupovali na Národním poháru v Praze. Turnaj byl opět velice dobře obsazen. Naši závodníci se zde museli vyrovnat nejen velmi dobrým závodníkům, ale především špatnému losu a zaujatým rozhodčím. I přes všechny nesnáze jsme dosáhli na výborné výsledky.

N. Šafranová – zlato kata ml. žačky A, T. Časarová – Bronz kata ml. žačky B, R. Kujová – stříbro kata st. žačky, J. Kořínek – bronz kata st. žáci, M. Čtvrtníková – seniorky stříbro kumite a bronz kata i fukugo

Na závěr ještě přidal tým (Šafranová, Kujová, Časarová) bronzovou medaili v kata družstev. I tady jsme nakonec získali medaile téměř ve všech kategoriích do kterých jsme nastoupili. Někomu chybělo jen trochu štěstí nebo spravedlnosti od rozhodčích.  Všem závodníků patří velká pochvala a poděkování za přípravu a výborné reprezentování našeho města.